Amenajarea casei cu plăci de gips-carton: Cunoscute mai bine sub denumirea de rigips plăcile de gips-carton sunt o soluție evidentă atunci când ne gândim la izolarea fonică sau termică a locuinței. Insă plăcile de gips carton sunt o soluție și în situația în care vrei un design interior ”wow” dar ai un buget de amenajare limitat. Motivele pentru care rigipsul este atât de popular sunt multe. În primul rând să ne gândim la aspectul financiar. Oricine a construit o casă îți poate confirma că, indiferent cât sunt de pricepuți meseriașii, pereții nu vor fi niciodată perfect drepți și chiar dacă ar fi, tot este nevoie de o varietate de materiale de construcții pentru a pregăti zidul spre a fi vopsit.
Avantajele folosirii plăcilor de rigips în proiectele de design interior
Dincolo de avantajul evident al costului mai scăzut, plăcile de gips-carton vin și cu alte beneficii care merită menționate.
Rigipsul este un material prietenos cu mediul înconjurător și nu conține aditivi toxici sau alte substanțe ce ar putea pune în pericol sănătatea
Plăcile de gips-carton izolează fonic, aspect extrem de important mai ales dacă locuiești în oraș sau în zone cu mult trafic.
Izolează termic, contribuind astfel la reducerea costurilor cu încălzirea pe timpul iernii. În plus, rigipsul absoarbe excesul de umezeală din încăpere.
Se montează ușor și suprafața lui nu necesită tratamente suplimentare în vederea aplicării stratului final, fie că vorbim despre vopsea sau tapet.
Pentru că am menționat avantajele nu putem să nu îți spunem că rigipsul este un material care nu suportă greutăți foarte mari și de aceea nu este recomandată fixarea dulapurilor pe un perete placat cu rigips.
Aplicații ale gips-cartonului în designul interior
Rigipsul poate fi folosit în orice încăpere și pentru o varietate de lucruri. În afară de placarea pereților, rigipsul se mai utilizează și la placarea tavanelor. În cazul în care dorești un tava fals din rigips, trebuie să ții cont de dimensiunile camerei sau camerelor în care vrei să faci o astfel de operațiune. La fel de bine, în situația în care ai o bucătărie foarte mare, te poți folosi de rigips pentru a crea două zone: o zonă pentru gătit și o zonă pentru luat masa. Tot cu rigips poți construi un dressing și astfel poți economisi o sumă considerabilă pe care altfel ar trebui să o investești în mobilier.