Ce este AdBlue și la ce se folosește

Ce este AdBlue și la ce se folosește: AdBlue este un lichid folosit în industria auto pentru a reduce emisiile de oxizi de azot (NOx) provenite de la vehiculele diesel. Acest lichid este o soluție formată în principal din apă distilată și uree de înaltă puritate. AdBlue este esențial în respectarea standardelor de emisii Euro 6 și în reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător.

Cum funcționează AdBlue?

AdBlue funcționează prin transformarea NOx-urilor din gazele de eșapament ale vehiculului în azot și apă inofensivă. Procesul are loc în catalizatorul de reducere a emisiilor (SCR), care este o parte a sistemului de tratare a gazelor de eșapament. În timpul funcționării normale a vehiculului, AdBlue este injectat în gazul de eșapament înainte ca acesta să intre în catalizatorul SCR. Poți cumpăra la prețuri bune accesând siteul Adblue market.

Utilizări principale

Vehiculele Diesel: AdBlue este cel mai des folosit în vehiculele diesel, cum ar fi camioanele, autocamioanele, autobuzele și autoturismele diesel. Aceste vehicule sunt echipate cu sisteme SCR care utilizează AdBlue pentru a reduce emisiile de NOx și a îndeplini cerințele stricte de mediu.
Mașini de pasageri: Multe autoturisme diesel moderne sunt echipate cu sisteme SCR care necesită AdBlue pentru a respecta standardele de emisii Euro 6. Astfel, AdBlue ajută la menținerea emisiilor de NOx la niveluri scăzute.
Utilizare industrială: AdBlue poate fi, de asemenea, folosit în echipamente industriale, cum ar fi generatoarele diesel, pentru a reduce emisiile de NOx în timpul funcționării acestora.

AdBlue este stocat într-un rezervor special la bordul vehiculului și este adăugat automat în sistemul SCR în funcție de nevoia motorului. Șoferii trebuie doar să monitorizeze nivelul de AdBlue și să completeze rezervorul atunci când este necesar.

Leave a Comment